Auto's

Naast de geparkeerde DS'en en ID's op het binnen en buitenterrein, zullen de volgende bijzondere auto's in Veenhuizen te zien zijn:

Electrische DS

De elektrische DS van Henk Reins is te bewonderen. Henk gaat vanuit Zeeland in deze DS op eigen kracht het evenement bezoeken! Een unieke auto met unieke techniek met een unieke facelift. Wat speelt zich allemaal onder de motorkap af? Laat je verrassen en verbazen.

 

ElectrischeDS

 

Citroën DS 21 schnittmodell

Het beroemde Citroën DS 21 schnittmodell van de Duitse Citroën club halen we naar Veenhuizen. Het is een 1:1 model van een DS 21, dat een letterlijk een doorkijk geeft in de ‘organen’ van de DS. Deze DS is rond 1968 in opdracht van communicatie-directeur Jacques Wolgensinger gemaakt. Een unieke auto.

 

DSschittmodell

 

 

Hoe heb ik mijn 23IE omgebouwd naar een vrij programmeerbaar motorsturingssyteem met gasinjectie?

Gerhard Stoker gaat ons laten zien wat hij aan aan de motor van zijn DS 23IE heeft gedaan. Hij zal in korte lezingen bij zijn auto vertellen over de zoektocht die daaraan voorafging. Hij kan precies laten zien wat de vermogens- en koppelcurve is van zijn motor en hoe hij die kan bijstellen. Nieuwsgierig? Kom dan zeker even bij zijn auto’s langs.

Gerhard staat graag voor jullie klaar om vragen te beantwoorden.

 

Nieuwe Citroëns

Op het middenterrein staan de nieuwste Citroen DS-en, maar zeker ook prachtige oude DS-en, alle neuzen staan in de goede richting. We proberen ook de Citroën C4 Cactus te laten zien, wellicht een toekomstige Citroën klassieker!Citroen cactus

 

2024  Citroën ID-DS Najaarsevenement 2014  DSclub Regio Noord